Vad är dragracing?

Vad är dragracing? Jo, det är en motorsport som går ut på att från en stillastående start köra en kvarts engelsk mil, alltså cirka 402 meter, på snabbast möjliga tid. Sporten dragracing härstammar från Amerika. Man kan använda sig av olika fordon, till exempel bil, båt, motorcykel och även snöskoter.

Viktiga punkter i dragracing

Tävlingssträckan är helt rak och är ganska kort. Rent praktiskt så handlar det om att få så mycket acceleration som möjligt på sitt fordon och på så sätt komma först till mål. Även reaktionstiden vid starten är ett viktigt moment i tävlingen, då varje liten hundradel kan vara helt avgörande.

Tävlingsupplägget i dragracing

Det vanligaste är att två stycken fordon av samma slag tävlar mot varandra i varje race, men det har kommit fram banor nu på senare tid där hela fyra fordon kan tävla på en och samma gång. Vinnaren av varje race går vidare till nästa omgång och det fortsätter så tills bara en förare återstår.

Vad är dragracing? Racet börjar.

Sammanfattning om dragracing

Här tar vi upp en populär motorsport vid namn dragracing. Detta är den motorsport som når upp till de högsta hastigheterna och är en av de motorsporter som lockar flest publik. Sporten som härstammar från USA är också en av de dyraste sporterna att tävla i. Då man kan tävla med olika typer av fordon i sporten så innebär det att sporten blir väldigt flexibel.