SVEMO – motorsportsförbundet

För alla som är intresserade av motorcykelsport är Svemo är det idrottsförbund som samlar alla entusiaster. Svemo grundades för 33 år sedan och är medlem i Riksidrottsförbundet (RF). Här är alla välkomna vare sig man har ett billigt eller dyrt fordon eller om man kör för skojs skull eller professionellt.

SVEMO - motorsportsförbundet för alla som älskar motorsport

Vilka aktiviteter anordnas?

Inom motorcykelsport finns en mängd olika grenar varav en är enduro. Ordet enduro kommer från spanskan och betyder uthållig. Det finns två typer av tävlingsformer inom enduro och tävlingstyp Typ 1 är den vanligaste. Till tävlingstyp Typ1 hör t ex den klassiska Novemberkåsan. Tävlingstyp Typ 2 växer stadigt i popularitet och hit räknas t ex Gotland Grand National som blir större och större för varje år. SVEMO – motorsportsförbundet har all information på sin hemsida.

Gotland Grand National kördes för första gången 1984 och växer i popularitet för vart år. 2017 startade ca 3000 förare från 12 nationaliteter i de olika klasserna. Gotland Grand National, eller GGN som tävlingen också kallas, körs på en bana som är drygt 2 mil lång och här sätts förarna verkligen på hårda prov!

Motorsport är för alla!

Motorsport passar alla människor; ung eller gammal, man eller kvinna spelar ingen roll – här finns något för alla och den gemensamma nämnaren är naturligtvis det brinnande intresset för motorcyklar och snöskotrar. Även om man inte är aktiv som förare själv kan man ändå ta del av gemenskapen, vare sig det är som mekaniker, arrangör eller publik. Frisk luft och motion får man på köpet.

Att vara medlem i förbundet

Att vara medlem i Svemo, Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet, innebär att du automatiskt tar del av all information som rör tävlingar, regler för licenser och så vidare. Här finner du bland mycket annat tävlingskalender och senaste nytt inom alla kategorier. Svemo bildades 1935 och är medlem i Riksidrottsförbundet (RF). Svemo är helt enkelt den naturliga samlingsplatsen för alla som älskar motorsport.